Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM
Monari Monari In BeigeDonkerblauw Shirt Shirt wN0vnm8O

Doe de OndernemersCheck

Let op! Vul de vragen in om verder te gaan.

Jouw situatie

Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM

Groen 'mitaja In Broek Ltb Bermuda' QrBdCxeoW

Jouw business

Ted GroenWit 'jhenni' Jurk Baker In shrdxCtQB
'lizi' May Shirt KleurenWit Gemengde In Noisy sohQrCtdBx

De OndernemersCheck helpt je op weg

Ondernemen is je eigen weg uitstippelen. Vooruit kijken. Oók naar je financiële situatie. Moet je geld reserveren voor je belastingaangifte? Kun je rekenen op ondernemersaftrek? De OndernemersCheck helpt je op weg. Vooral als je nog geen fiscaal dienstverlener hebt die je daarover adviseert.

De OndernemersCheck geeft je een goede indicatie of jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Belangrijk, want dát bepaalt op welke aftrekposten jij recht hebt.

Je checkt het eenvoudig aan de hand van maximaal 20 vragen over jouw situatie. Verdeeld over vier belangrijke thema’s rond ondernemerschap: zelfstandigheid, ondernemersrisicoLauren Trui Polo Ralph Donkerblauw In rBQdoeCxW, continuïteit en omvang. Check het, als je wil weten hoe het voor jou zit. Snel, eenvoudig en anoniem. En heb je alle vragen doorlopen? Dan kun je je eindconclusie én antwoorden als pdf bewaren.

Ondernemer?
Of toch niet?

Bekijk de video

Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM

Belangrijke vragen rondom ondernemerschap

Zit er continuïteit in je bedrijf?

Lees meer Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM

Loop je ondernemersrisico?

Lees meer

Hoe zelfstandig
ben je?

Lees meer

Uitgelichte artikelen

GrijsZwart Frogbox Mouse' In 'mickey Trui yvOmn8wN0

Ondernemer? Check het regelmatig

Of jij ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, hangt helemaal af van jouw situatie.
Lees meer

Geïnvesteerd in het bedrijf van iemand anders?Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM

Steek je geld in het bedrijf van iemand anders? Dan is dat meestal via een zakelijke lening. Je ontvangt daarvoor rente. Maar: deel je in ruil voor je investering mee in de winst?
Lees meer

De 6 grootste misverstanden

Wanneer je precies ondernemer bent voor de inkomstenbelasting? Daarover bestaan nogal wat misverstanden. We zetten de belangrijkste op een rij.Nixon Horloge Teller' Goudgeel 'time In Analoog SVpzqUM
Lees meer

Ondernemer voor de btw

Doe jij btw-aangifte? Dan ben je waarschijnlijk ondernemer voor de btw (omzetbelasting). Maar dat betekent niet automatisch dat je ook ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.
Lees meer

Aftrekposten op een rij

Ben jij ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan kun je gebruikmaken van de aftrekposten en belastingregelingen voor ondernemers. Dit zijn de belangrijkste.
Lees meer
Bruin Campomaggi Campomaggi Schoudertas Schoudertas In 9HIb2WDYeE

Draait jouw bedrijf verlies?

Als ondernemer kun je te maken krijgen met verlies. Bijvoorbeeld omdat je nog aan het opstarten bent. Omdat je te maken krijgt met grote uitgaven.
Lees meer Gemêleerd Bettyamp; Co In LichtblauwGrijs Perzik Trui eBorQCxWEd
Winterparka Duifblauw In Maze Maze 'cary' QxeorCBWdE
Cargobroek Zwart Alpha Industries In 'agent' Ybfgv6y7

Overweeg je voor jezelf te beginnen?

Ben je nog niet gestart? Dan is het nog te vroeg om te zeggen of je ondernemer zult zijn voor inkomstenbelasting. Meer zekerheid daarover heb je pas ná je eerste jaar als ondernemer. Dan is namelijk pas duidelijk wat jouw situatie als ondernemer precies is.

Toch checken?

De OndernemersCheck bestaat uit 20 vragen over jouw werkelijke situatie als ondernemer. Als je nog niet gestart bent of nog maar net, kun je deze vragen nog niet met zekerheid beantwoorden.

Wil je toch alvast een indicatie of je mogelijk ondernemer zult zijn voor de inkomstenbelasting? Vul de OndernemersCheck dan in alsof je al een volledig jaar bezig bent. En geef de antwoorden die je op dat moment verwacht te kunnen geven.

Een vliegende start maken met je bedrijf?

Kijk op onze speciale starterspagina, voor tips die je verder helpen. Ook deze webinars zijn mogelijk interessant voor jou.